Darabos Éva 2019-ben diplomázott a MOME animációs MA szakán Pá kis panelom című alkotásával. A filmben egy fiatal nő megtudja, hogy a lakást, amelyben eddig élt, eladják, így neki költöznie kell, ez pedig egy egyszerre mulatságos és keserédes nosztalgiahullámot indít el benne. A lakótelep itt nem az egzisztenciális szorongás helyszíne, a jellegtelen panelépületek és egykedvű lakóik szórakoztató mikrotörténetek szereplői lesznek, a lakótelepi lét abszurditása ellenére is otthonos.

A Pá, kis panelom! számos nemzetközi fesztiválon szerepelt, itthon pedig többek között elnyerte a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek és legjobb magyar rövidfilmnek járó díját, a CineFest CineNewWave és Dargay Attila díját és a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivál legjobb rövidfilm és legjobb magyar rövidfilm díját is. 

A filmet a Vimeo videómegosztó Staff Picknek választotta:

A MOME Anim arcai: Darabos Éva

Darabos Éva animációs filmrendező a Kiskakason mutatta be diplomafilmjét, amiben végső búcsút vesz szeretett lakótelepétől. A Pá kis panelom! egy szürreális, nosztalgikus utazás a magyar panelek közé, a filmre több nemzetközi filmfesztivál is lecsapott már. Évával a telepek iránti rajongásáról beszélgettünk, a panel-filmekről, amiket felkutatott, és arról, hogy melyik kultikus magyar sorozatnak csinálná meg az animált verzióját. Frankenstein-szerű, félig gép-félig élő karaktereiről, az első rendezés stresszéről és a következő terveiről is mesélt.