A Boogie Nights és a Beépített hiba után Paul Thomas Anderson ismét visszatér a 70-es évekbe: a Licorice Pizza (egy kultikus lemezbolt neve volt Los Angelesben) egy coming-of-age történet, főhőse pedig egy tinédzser fiú, aki amellett, hogy gimnazista, sikeres gyerekszínész is.

Az előzetes pont annyit árul el a történetről, amennyit még nem fáj előre tudni, a bő két perc inkább a 70-es évek varázslatos hangulatát, illetve az első szerelem és csalódás érzését árasztja magából, az egészet pedig David Bowie Life on Mars című száma koronázza meg. Régóta nem éreztünk ilyen boldogságot egy film előzetese láttán, pontosan erre van kitalálva ez a műfaj, Paul Thomas Anderson pedig a nagyjátékfilmjei és videoklipjei mellett, ezt is mesteri szinten űzi.


Ha a hangulat önmagában nem lenne elég, a főszerepet alakító Cooper Hoffman (Philip Seymour Hoffman fia) és Alana Haim (a HAIM zenekar tagja) mellett olyan színészek tűnnek fel egy-egy villanásra, mint Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits, Maya Rudolph és Benny Safdie. Amerikában november 26-án kerül a mozikba a Licorice Pizza, Magyarországon pedig december 30-tól vetítik. Addig pedig marad nekünk az előzetes újranézése, azzal talán kihúzzuk a premierig.