Molnár Áron játssza a főszereplőt, a harmincas éveiben járó, liftkezelőként dolgozó Árpádot. Átlagos életéből - feleség, lakás és hitel - a Perlay Inc. megkeresése rángatja ki, azt szeretnék, hogy vegyen részt a cég tesztsorozatában. A rettegett milliárdos, Michael Korsós reinkarnációját keresik, és ha Árpádban vélik felfedezni őt, a fiatalember egy csapásra gazdaggá válhat.

A mesés ajánlat persze buktatókkal van tele: Lengyel Tamás alakítja Korsós fiát, aki érthető módon nem szeretné, hogy a családi vagyon egy idegenhez vándoroljon, illetve Olasz Renátó karaktere is arra figyelmeztet a trailerben, hogy "ahol pénz van, ott mindig rosszat akarnak".

 

Az elismert dráma- és forgatókönyvíró a MEMO című tévéfilmmel próbálta ki magát először rendezőként, amely 2017-ben elnyerte Európa legjobb televíziós filmjének járó díjat a berlini Prix Europa fesztiválon. Az Egy másik életben-t is író-rendezőként jegyzi, a forgatókönyvet Veres Attilával írták közösen.

"Ez egy disztópia, a nem túl távoli jövőben játszódik, kicsit olyan a stílusa, mint a Black Mirrornak. Azt kérdezzük benne, mi a jobb: ha ragaszkodunk a saját küzdelmes életünkhöz vagy folyamatosan kívülről várjuk a megoldást" - mesélte a Deszkavíziónak adott interjújában a filmről.

Molnár Áron az Egy másik életben című filmben (fotó: Piti Marcell)

Az Egy másik életben további szerepeiben Anger Zsolt, Mucsi Zoltán, Fekete Ádám, Józsa Bettina éd Illés Nagy Maja lesz látható. A már említett, legutóbb a BUÉK-ban szereplő, A mi kis falunk Gyurijaként ismert Lengyel Tamás egy erősen kopaszodó férfit játszik, és mivel "a forgatáson nem szeretett volna minden reggel két órával hamarabb beülni a sminkbe, hogy feltegyék rá a kopasz-parókát, úgyhogy inkább letolatta középen" - írta Tasnádi a Facebook-oldalán, majd hozzátette, hogy múlt ősszel ezért ült be mindenhová, még színházba és étterembe is, baseball-sapkában.

Tasnádi és Lengyel régi ismerősök, a MEMO-t is együtt forgatták, és szerethetnek együtt hülyülni, mert az alábbi videóban eléggé rendhagyó módon népszerűsítik a filmet. Először beszólnak a magyar sajtónak, amely nem foglalkozik velük, aztán nekikezdenek egy interjúnak, azzal a felkiáltással, hogy ők maguk megcsinálják, ha más nem, de az sem készül el, mert egymásra is hamar megsértődnek.Az Egy másik életben-t Csukás Sándor fényképezte, a Megafilm volt a gyártója, és augusztus 29-én este 21:25-től vetíti a Duna Tv.

borítókép: Lengyel Tamás a filmben