Ezúttal nem egyéni projektek fejlesztése a cél, hanem egy olyan közös alkotás létrehozása, melyben a dokumentumfilm, az animáció és a fikció módszere, eszköztára egyszerre jelen van. A kurzus célja, hogy a közös alkotási folyamatban a műfajhatárokat, műfaji innovációt egy konkrét filmkészítési folyamatba ágyazzák a résztvevők. A közös munka alapját egy olyan alkotói attitűd biztosítja, melyet három kifejezéssel lehet jellemezni: jelen lenni – visszatükrözni – létrehozni.

Olyan rendezők, írók, producerek, vágók, hangmesterek/hangdesignerek, operatőrök, animációs filmkészítők, valóság-filmmel foglalkozó filmesek jelentkezését várják, akik szívesen gondolkodnak a maguk által képviselt műfajok határainak újratervezésében, például keresik az élőszereplős filmkészítésben az animációt, vagy a dokumentumfilmben a fikciót, és gyakorlott filmkészítői tapasztalataik mellett nyitottak a közös gondolkodásra.

Az elkészült alkotás közösségi filmként (az alkotói közösségé, a közösséget képviselő valamennyi személyé, nem egyetlen magánszemélyé a jogtulajdon) kerül publikálásra. A műhelykurzus nyolchetes, a kurzus műhelymunkálatait január 20-i kezdettel kéthetente péntek este és szombaton egész nap tartják.

A részvétel ingyenes, de csak azok számára nyitott, akik a műhelymunka valamennyi időpontjában jelen tudnak lenni.

Itt lehet jelentkezni, további információt találtok a BABfilmlab Facebook-oldalán és a workshop Facebook-eseményén.