Hazánk is egyike a mintegy 130 országnak, melynek lelkes filmkészítői évente részt vesznek egy izgalmas filmversenyben: ,,A verseny lényege, hogy 48 óra alatt jussunk el a forgatókönyvtől a vágott anyagig néhány megkötés mellett, ami arra szolgál, hogy biztosítsák, a film tényleg az alatt a 48 óra alatt készült el: van kötelező karakter (nálunk: Kocka Klára, művész), kellék (nálunk: naptár), egy sornyi szöveg (nálunk: Miért éppen a pirosat választottad?). A film műfaját egy kalapból húzzuk közvetlenül a 48 óra indulásakor.” – Foglalta össze lapunknak Szatmári Andrea, aki az Estella című kisfilmmel nyerte meg a 48 Hours Film Project budapesti fordulóját decemberben, így bejutva a nemzetközi versenybe.

A film forgatásának helyszínéül a budapesti Szent László Gimnázium szolgált, főszereplői Levkó Esztella és Dolmány Attila, mellettük pedig Ábrahám Edit, Holl Nándor és Kiss Erika is szerepel. A stáb javarészt a gimnázium jelenlegi és egykori tanulóiból, HSC stábiskolásokból, valamint ELTE-s és SZFE-s hallgatókból állt össze. Itt látható a werkfilm:

A verseny magyarországi fordulójáról (ahonnan legjobb rendezés, jelmez, női főszereplő díjait és a közönségdíjat is elhozta) továbblépve a kisfilm hazánk egyetlen képviselőjeként, 131 másik alkotással mérette meg magát a nemzetközi mezőnyben, ahonnan a Legjobb jelmeznek járó elismeréssel távozhatott. A verseny fináléjaként szolgáló Filmapalooza filmfesztivált első alkalommal rendezték meg az Egyesült Államokon kívül, idén Párizsban, március 6. és 9. között került rá sor.