A Kino Budapest műhely része a világszerte már több tucat városban megrendezett Kino Kabaret hálózatnak, s mint olyan, hű annak eredeti koncepciójához. A fő célja, hogy lehetőséget adjon profiknak és amatőröknek egyaránt, hogy egy meghatározott időkorláton belül kipróbálhassák filmes ötleteiket - egy könnyed, táborszerű, nemzetközi közösségi környezetben, ahol mindenki segíti, támogatja egymás filmjeinek megszületéset.

Az esemény remek lehetőséget ad arra, hogy nemzetközi filmesekkel ismerkedj meg, kipróbáld a filmezést, különféle filmes szakmákat vagy akár a színészkedést. Filmkészítő workshopjainkon a független filmekért lelkesedő, alacsony költségvetésből, szívvel-lélekkel dolgozó csapatok verődnek össze minden évben, a világ minden tájáról. Ha szeretnéd látni egy felejthetetlen hét után a saját munkádat a filmvásznon, ott a helyed.

A Kino Budapest negyedik kiadását 2020. április 16. és 25. között a Patyolat kulturális befogadótérben rendezik meg. Jelentkezni április 6.-ig lehet (korai jelentkezők kedvezményt kapnak). Összesen 80 fő, magyar és nemzetközi filmes (profi, tanuló és amatőr), színész és egyéb művész vehet részt a workshopban. A műhelymunka három darab három napos részből áll, az egyes szekciókra egyenként is lehet jelentkezni.

A Kino Budapest angol nyelven fog zajlani, de a műhelyben dolgozó csapatok közös munkanyelve bármi lehet.

Jelentkezz ITT lehet.

További információt a Kino Budapest honlapján és Facebook-oldalán találhatsz.