A Red Dirt Film Festivalon egyedüli magyarként szerepelt és nyert a 18 éves nagykanizsai középiskolás rendező által tavaly készített 38 perces alkotás. Az egyesült államokbeli fesztiválon az előválogatás után 107 film került a versenyprogramba. A középiskolások mezőnyében öt alkotást jelöltek, köztük a magyar fiatal Halfway címmel versenyző filmjét.

A Félúton című film szereplői Bellus Attila, Besenczi Árpád, Czegő Teréz, Ecsedi Erzsébet, Hertelendy Attila, Lőrincz Nikol, Magyar Cecília és Szakály Aurél, a főszerepet Herold Levente alakítja. A forgatókönyvet Lendvai Kristóf ötlete alapján Mészáros Gyula írta.

A Félúton első díját novemberben az olaszországi Bariban nyerte el az Under The Stars International Film Festival negyedik, Scorsese Edition elnevezésű fordulójában. Ott a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazták Bellus Attilát, a Hevesi Sándor Színház színművészét a kisjátékfilmben nyújtott alakításáért. Februárban a római Prisma Independent Film Awards válogatásába ugyancsak bekerült a magyar rövidfilm.

Forrás: MTI