A programsorozat folyamán magyarországi és külföldi animációs alkotók tartanak mesterkurzusokat, és különböző területek szakemberei kezdeményeznek beszélgetést egymással az animációs szakma érdekvédelméről, az alternatív filmes és animációs oktatásról, a kulturális munkáról, és a visegrádi országok gyerek- és ifjúsági tartalmairól.

Az esemény a Primanima fesztivál korábbi, már sikeresen megvalósított szakmai programjaiból nőtte ki magát, és továbbra is szervesen illeszkedik majd a fesztivál céljaihoz, hiszen a fesztivál kezdetektől a fiatal animációs alkotók integrálódását segítette az animációs szakmában, továbbá a szervezőkm a generációk közötti párbeszéd erősítését is nélkülözhetetlennek tartják. 

A teljes szakmai program ingyenesen látogatható és helyszíne a budaörsi BABtér. Akik nem tudnak személyesen eljönni online stream formájában is követhetik az eseményt, hiszen a szervezők célja, hogy mindenki hozzáférjen ehhez a tudáshoz. A Primanima Academy katalógusa itt lapozható, a fesztivál programfüzete pedig itt.  

Nicolai Troshinsky mesterkurzus

Primanima Academy részletes programja

Október 7. péntek

10:00 Forró a helyzet: Kreif Zsuzsi mesterkuzusa – CEE Animation Experience (EN)

11:15 A csalás művészete: Így készült a Card Shark című videójáték / Nicolai Troshinsky mesterkurzusa – CEE Animation Experience (EN)

13:45 Fórum: Láthatatlan munkák a kulturális szektorban (HU)

Vendégek: Gyarmati Zea, Gyenis Ajándok, Gyureskó Enikő, Herczeg Zsófi, Tóth Barbara / Moderátor: Barna Emília

15:30 Fórum: Alternatív filmes és animációs oktatás Magyarországon (HU)

Vendégek: BABtér (Somorjai-Pálvölgyi Nóra), BABfilmlab (Szekeres Csaba), Hegyező Animációs Iskola (Farkas Júlia), Castorp Filmes Képzőműhely (Kárpáti György Mór, Szőcs Petra), Illyés Akadémia (Vácz Péter), Freeszfe (Nagy Zoltán) / Moderátor: Bartal Dóra

 

Október 8. szombat

10:00 A médium játékos felfedezése: Így készült a Hőhullám / Fokion Xenos mesterkurzusa (EN)

11:15 Kísérletek tükre: Így keverd a művészeti ágakat Thomas Renoldnerrel: Thomas Renoldner mesterkurzusa (EN)

13:45 Fórum: Érték vagy termék? Gyerek- és ifjúsági tartalmak a visegrádi országokból (EN)

Vendégek: Peťovská Flóra, Szucher Ági, Milena Wartecka, Anna Blaszczyk, Borbáth Péter, Molnár Jacqueline / Moderátor: Kovács Kata

15:30 Fórum: Az animációs szakma érdekvédelme (HU)

Vendégek: Magyar Animációs Producerek Szövetsége (Temple Réka), Magyar Animációs Rendezők Szövetsége (B. Nagy Ervin, Pálfi Szabolcs), Manifeszt, ASIFA Hungary (Patrovits Tamás), MOME (Fülöp József) / Moderál: Herczeg Zsófi

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja és részben a CEE Animation közreműködésével valósul meg, amely a legnagyobb regionális animációs szakmai egyesület. 

Címlapon: Kreif Zsuzsanna - Forró a helyzet (mesterkurzus) / Forrás: Primanima