Taraczky Mila előadásának címe Aki nem lép egyszerre: "Hogyan hatott az önképemre a polarizált gondolkodás és ez világnézetemre. Milyen élethelyzetek világítottak rá arra hogy a normák szabályozta szerepekről alkotott elképzelésem gátolja a fejlődésemet. Miként tudtam perspektívát változtatni, ez hogyan alakította a validációra való szükségemet, mélyítette el hitemet és alkotói szabadságomat.” 

Manka és Marika a Youth Wave Factory egyik első közös munkája, a kollektíva fiatal filmesek kooperációját, valamint szerzői alkotások létrejöttét támogatja. A kisfilm alkotói, köztük Taraczky Mila (rendező) és Mandula Lujza (látványtervező) is a közösség alapítói, Gebe Áron mellett. A YWF rövidtávú célja a belső működésük megerősítése mellett egy expo, ahol több alkotást bemutatnának, valamint egy edukációs platform kiépítése. 

Ónodi Eszter

A Manka és Marikán Taraczky Mila író-rendező, Nagyistók Edit forgatókönyvíró, és Hudák Dániel operatőr ősz eleje óta dolgozik, hozzájuk csatlakozott látványtervezőként Pregun Soma és a Magyar Klipszemle egyik idei díjazottja, Mandula Lujza. A stáb létszáma mostanra majdnem 30 főre nőtt. A forgatások november elején kezdődtek Zsurzs Kati főszereplésével, a kislányt Vidomusz Boróka alakítja, de feltűnik a kisfilmben Ónodi Eszter (Renáta) is, aki a címszereplő Manka édesanyját alakítja majd. A hangját kölcsönzi a filmben még Pregun Soma, Taraczky Franjo és a @sikidegvagyok oldal megalkotója Turai Barnabás is. 

Zsurzs Kati

A kisjátékfilmben, a Carson Coma együttes Klipszemle fődíjas Song About My Grandma című dala is fel fog csendülni. Bár a filmet zártkörűen december 2-án fogják bemutatni a Katona József Színházban, a stáb egy kibővített kiadással jövő év elejétől kezdi meg a fesztiváloztatást. 

Forrás: YWF