High Road Stories kreatív szakembereinek előadását és workshopját január 21-én rendezik meg a magyar pályatársaknak. A Valóság a filmeken túl előadás leírása: A kortárs történetekben a néző nem passzív befogadó többé, hanem aktív résztvevő. Az XR technológiák olyan eszközöket adnak alkotók és nézők kezébe, amelyek újfajta élményként képesek közvetíteni a történeteket, ami rengeteg lehetőséget ad a történetmesélőnek. Az előadás és workshop az immerzív storytelling témáját járja körül az alkotók szemszögéből. Az ingyenes előadás és a workshop célja, hogy az ötlettől a disztribúcióig megismertesse a gyártási folyamatot. 

Az előadás időpontja 2021. január 21. 10:00, Zoomon keresztül, angol nyelven zajlik, és regisztrációhoz kötött. Az FFP szervezői az alábbi filmszakmabelieknek ajánlják az előadáson és workshopon való részvételt:

  • mozgóképszakos hallgatók
  • médiadesign szakos hallgatók
  • kampánytervezők
  • kommunikációs kampány stratégák
  • kreatív producerek
  • digitális történetmondók
  • forgatókönyvírók
  • rendezők
  • dokumentumfilmesek
  • sorozatkészítők

A HIGH ROAD STORIES egy berlini kreatív stúdió, ahol „immerzív dokumentumfilm-élményekkel” foglalkoznak, innovatív, magas minőségű projekteken dolgoznak tehetséges nemzetközi alkotókkal. A stúdiót 2018-ban alapította Harmke Heezen író és rendező, valamint Mike Robbins kreatív szakember és producer, sokéves digitális és audiovizuális dokumentumfilmes tapasztalattal. Kiállítási helyszíneik között szerepel a berlini Alte Nationalgalerie, a tajvani Nemzeti Palotamúzeum, a Jeruzsálemben található Izrael Múzeum, a stuttgarti Stadtpalais és a Munch Center Norvégiában, valamint olyan nemzetközi filmfesztiválok, mint a CPH: DOX (Koppenhágai Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál), az IDFA (Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál) és a DOK Leipzig. Az FFP előadását közösen tartják.

Harmke Heezen és Mike Robbins

Harmke Heezen rendező, író, producer. Az Utrechti Egyetem filmszakának elvégzése után a holland AVRO rádió kulturális osztályának készített anyagokat. Később Berlinben független filmesként készített websorozatokat és interaktív dokumentumfilmeket, többek közt a BBC, az Arte Creative és a Goethe Intézet számára. Az elmúlt években az immerzív storytelling került munkájának fő fókuszába, és alkotótársával, Mike Robbins-szal megalapította a High Road Stories-t.

Mike Robbins producer, rendező. Saját produkciós cége, a torontói Helios Design Labs égisze alatt olyan díjnyertes interaktív dokumentumfilmeket készített, mint a Highrise, a Quipu Project, a Digital Me, az After The Storm és az Offshore. Előbbiek olyan neves fesztiválokon szerepeltek mint az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a Sheffield DocFest és a Bristol iDocs. Mike jelenleg is a Baden-Württembergi Filmakadémián tanít, az elmúlt években teljesen az immerzív storytelling irányába fordult Harmke Heezen oldalán.

Az előadás Facebook eseménye itt található.

Forrás: NFI - Fast Forward Program / Borítókép: VR mozi Amszterdamban