Amíg Amerikában a járvány kezdete óta eltelt időszak második legjobb nyitóhétvégéjével büszkélkedhet a 128,5 millió dollárnál tartó Batman -- csak a tavaly decemberben debütáló Pókember: Nincs hazaút gyűjtött még ennél is több pénzt --, addig itthon szolidabban kezdett Matt Reeves szuperhősfilmje. 74 755 néző persze így is nagyszerű eredmény, de már az idei évben is találunk erősebb nyitást, az Unchartedre az első négy napon 78 119 ember váltott jegyet.

A megcsappant mozizási kedv miatt nem teljesen igazságos az új Batman eredményét Covid előtti bevételi számokkal összevetni, mindenesetre a korábbi Batman-filmek közül A sötét lovag, A sötét lovag: Felemelkedés és a Batman Superman ellen nyitott erősebben Amerikában. A franchise csúcstartója Zack Snyder filmje, amely 166 millió dollárt gyűjtött az első hétvégéjén.

Magyarországon Christoper Nolan utolsó Batmanje, a Felemelkedés hozta össze a sorozat legerősebb hétvégéjét 86 643 nézővel. Van amúgy egy szám, amit szinte biztos, hogy egyetlen Batman-film sem fog tudni túlszárnyalni. Tim Burton 1989-ben bemutatott alkotása irtózatos nagy siker volt nálunk, 837 ezer nézőig jutott el a mozikban.

Feketén örvénylő, bámulatos moziélmény az új Batman

Lefő a kávé, mire kilép a sötétségből a denevérember, de többek közt pont az idő elnyújtása teszi egyedivé és minden korábbi résznél nyomasztóbbá az új Batmant. Más téren is újdonságot hoz Matt Reeves szuperprodukciója, nemcsak bátran feszegeti a látványfilmek határait, de Pattinson és Zoë Kravitz párosának köszönhetően ismét van erotikus izzás egy képregényfilmben.