Vermes Dorka diplomafilmje a legjobb narratív szerkezet díját nyerte el a MOV filmfesztiválon. A díjjal, amellyel a kisfilm egyike lett a fesztivál hat nyertesének, kiforrott cselekményvezetését ismerték el. A hétnapos nemzetközi diákfilmszemlét negyedik alkalommal rendezték meg a brazíliai Recife városában, július 8. és 14. között.

Az Anyák napja egy fiatal, azonos nemű párról (Lakos Fanni és Borsos Luca) szól, akikhez látogatóba érkezik egyikük édesanyja (Für Anikó), ám hiába a lány kapkodós igyekezete, az anya előítéletei miatt végül senki sem áll fel elégedetten az ebédlő asztaltól. Vermes Dorka az ELTE Filmtudomány mesterszakán diplomázott 2018-ban a kisfilmmel, amelynek forgatókönyvét Fazekas Mátéval (Apám szíve) közösen írta. A film operatőre Tóth Levente, producerei pedig Osváth Gábor, Pfeiffer Linda, Pusztai Ferenc és Pálos György.

A kisfilm már több nemzetközi fesztiválon is megfordult, vetítették Párizsban, Connecticutban és Portóban is. A 2018-as Friss Hús rövidfilmfesztiválon Für Anikó a legjobb magyar színésznő díját érdemelte ki filmbeli alakításával.