Kis kihagyás után folytatódik a fiatal magyar színésznőkkel készülő interjú-sorozatunk: az Igazából apa premierjén beszélgettünk Gryllus Dorkával. Az instinct szerepéről, a könnyed és megterhelő szerepekről, az édesanyjával való közös munkáról, na és persze a Szigeten is koncertező Rotfrontról. Videó!

gryllus_420

Rock'n'roll, foci és csikidám. Neményi Ádámot, a Next Station Productions közönségfilm-készítésben jártas tulajdonosát kérdeztük a cég jövőbeni terveiről. Készül a Made in Hungaria 2., a Puskásról szóló játékfilm, valamint a tervek szerint Szikora Robi és az R-Go története is mozgóképre kerül.

nemenyi_csikidam_sz2

Miután nem rég fény derült rá, hogy Nagy Viktor Oszkár rendezi majd a Lénárd Sándor életét feldolgozó filmet, utánajártunk az Apaföld rendezőjénél, hogy mi újság is nála.

A budapesti Andrássy út, Szabadság tér és más közterek két héten keresztül egy kosztümös film, a Bel Ami forgatásához adják arculatukat. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy a gyanútlan járókelők a 19. századi Párizs díszletei közt kiszúrják Kristin Scott Thomast, Uma Thurmant, Robert Pattinsont, Christina Riccit.

A Magyar Filmszemle értékelésére gyűltek össze a Rátkai klubban a magyar filmesek: a szemle mezőnyét Alföldi Nóra (Mozinet) és Bujdosó Bori (origo) értékelte. A végíételet: langyos filmek szemléje.

A tavalyi Szemlén többen is kifogásolták filmjeik vetítési minőségét, amely után polémia bontakozott ki egyfelől a helyszín alkalmasága, másfelől a szabályozás (a Szemle előírásai) elégtelensége miatt. A H.A.E.S. most is nyílt levélben értékelte a helyzetet, melyet jóval rózsásabbnak lát, mint egy évvel ezelőtt.

czukorshow6

A kertévék kibeszélőshow-it pellengérre állító Czukor Show filmváltozata krikusunk számára nem okozott csalódást – pontos, feszes tempójú, kritikus, mégis szórakoztató alkotás – éppen olyan, amilyennek egy délutáni műsornak lennie kellene egy szép új világ kereskedelmi csatornáján.

A szőrös szívű, mocskos szájú kritikusok többsége kezes báránnyá vált a Köntörfalak láttán, az elragadtatottság sóhajait csak itt-ott zavarta meg egy-egy epés írás.

kontorfalak_500

A filmhu rovatában szerzői jogi, filmjogi, médiajogi és a fentiekhez kapcsolódóan polgári jogi kérdésekkel lehet zaklatni a Cinego ügyvédeit. Heti kérdésünkban arra keressük a választ, hogy szükséges-e engedélyt kérni egy zeneszám részletének felhasználásához.

Kis kihagyás után folytatódik a fiatal magyar színésznőkkel készülő interjú-sorozatunk: az Igazából apa premierjén

beszélgettünk Gryllus Dorkával. Az instinct szerepéről, a könnyed és megterhelő szerepekről, az édesanyjával való közös

munkáról, na és persze a Szigeten is koncertező Rotfrontról. Videó!
http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/fiatalok-es-szepek-gryllus-dorka-interju-igazabol-apa-latogatas.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/2010_3/video_kepek/gryllus_420.jpg

Rock'n'roll, foci és csikidám. Neményi Ádámot, a Next Station Productions közönségfilm-készítésben jártas tulajdonosát

kérdeztük a cég jövőbeni terveiről. Készül a Made in Hungaria 2., a Puskásról szóló játékfilm, valamint a tervek szerint

Szikora Robi és az R-Go története is mozgóképre kerül.
http://magyar.film.hu/filmhu/hir/rock-n-roll-foci-es-csikidam-puskas-ocsi-nemenyi-adam-rachel-weisz.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/2010_3/nemenyi_csikidam_sz2.jpg

Miután nem rég fény derült rá, hogy Nagy Viktor Oszkár rendezi majd a Lénárd Sándor életét feldolgozó filmet, utánajártunk

az Apaföld rendezőjénél, hogy mi újság is nála.
http://magyar.film.hu/filmhu/hir/nagy-viktor-oszkar-lenduletben.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/2010_3/nvo1_240.jpg

A budapesti Andrássy út, Szabadság tér és más közterek két héten keresztül egy kosztümös film, a Bel Ami forgatásához

adják arculatukat. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy a gyanútlan járókelők a 19. századi Párizs díszletei közt kiszúrják

Kristin Scott Thomast, Uma Thurmant, Robert Pattinsont, Christina Riccit.
http://magyar.film.hu/filmhu/hir/ket-hetig-sztaroktol-hemzseg-budapest.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/2010_3/belami_500.jpg

A Magyar Filmszemle értékelésére gyűltek össze a Rátkai klubban a magyar filmesek: a szemle mezőnyét Alföldi Nóra

(Mozinet) és Bujdosó Bori (origo) értékelte. A végíételet: langyos filmek szemléje.
http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/langyos-filmek-szemleje-szemle-41-szemle-filmszemle.html

A tavalyi Szemlén többen is kifogásolták filmjeik vetítési minőségét, amely után polémia bontakozott ki egyfelől a helyszín

alkalmasága, másfelől a szabályozás (a Szemle előírásai) elégtelensége miatt. A H.A.E.S. most is nyílt levélben értékelte a

helyzetet, melyet jóval rózsásabbnak lát, mint egy évvel ezelőtt.
http://magyar.film.hu/filmhu/hir/a-haes-nyilt-levele-a-filmszemle-vezetosegehez-szakma-haes-nyilt-level.html

A kertévék kibeszélőshow-it pellengérre állító Czukor Show filmváltozata krikusunk számára nem okozott csalódást – pontos, feszes tempójú, kritikus, mégis szórakoztató alkotás – éppen olyan, amilyennek egy délutáni műsornak lennie kellene egy szép új világ kereskedelmi csatornáján.
http://magyar.film.hu/filmhu/premier/the-show-must-go-on-kritika-czukor-show-domotor-tamas.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/szemle41/czukor_sho/czukorshow6.JPG

A szőrös szívű, mocskos szájú kritikusok többsége kezes báránnyá vált a Köntörfalak láttán, az elragadtatottság sóhajait

csak itt-ott zavarta meg egy-egy epés írás. Mi így láttuk.
http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/vegre-film-vagy-jol-elmondott-butasag.html
http://magyar.film.hu/images/filmhu/2010_02/kontorfalak1_500_sz.jpg

A filmhu rovatában szerzői jogi, filmjogi, médiajogi és a fentiekhez kapcsolódóan polgári jogi kérdésekkel lehet zaklatni a Cinego ügyvédeit. Heti kérdésünkban arra keressük a választ, hogy szükséges-e engedélyt kérni egy zeneszám részletének felhasználásához.
http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/az-ugyved-valaszol-szukseges-e-engedelyt-kerni-egy-zeneszam-reszletenek-felhasznalasahoz-szakma-filmjogasz-szerzoi-jog.html