Az Árni versenybe száll a Queer Lion díjért is, mellyel minden évben a legjobb LMBTQ témájú filmet tünteti ki a velencei zsűri - vette észre a 24.hu. Vermes Dorka első nagyjátékfilmjét szeptember 2-án, a velencei Sala Giardinóban mutatják be a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A film gyártását a Biennale finanszírozta, így a Biennale College Cinema szekcióban vetítik.

A film címszereplője egy vidéken turnézó, szakadt vándorcirkusz mindenese. A társulatot egy család alkotja, ahol Árni az egyetlen kívülálló. A fiú monoton rutin szerint, szerzetesi egyszerűséggel éli a napjait: gondozza a cirkuszi állatokat és elvégzi a család által rábízott feladatokat. A cirkuszba egy nap új piton érkezik, amely felkelti Árni kíváncsiságát, és ahogy elkezdi megszelídíteni, a folyamat egyre erősebb hatással lesz rá.

A film címszerepét Turi Péter, a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatója alakítja, a további szerepekben Spolarics Andrea, Gyöngyösi Zoltán, Koppány Zoltán, Kovács Botond, Gellért Dorottya és Pálya Pompónia látható. A film forgatókönyvét a rendező mellett Dobány Péter és Al-Farman Petra jegyzik. A film operatőre Lehr-Juhász Péter, vágója Kántor Dávid, producere Zachar Balázs, executive producere Petrányi Viktória, kreatív producere Tarr Béla. Az alkotás a Proton Cinema gyártásában készült.

Forrás: 24.hu