Hörcher filmjének szinopszisa a következő: „Ricsit környezete folyton arra kényszeríti, hogy behúzza a kéziféket. De mint minden vagány srác, Ricsi sem akar megfelelni senkinek: otthagyja az iskolát, mert ő valaki szeretne lenni. Most, azonnal, 17 évesen. A jogsi nélküli illegális rodeók, a  hajnalig tartó bulik, a rendőrök elöli futás és a szüleivel való állandó viták a hétköznapjai részévé válnak. Ricsi elhatározza, hogy kipofozza roncs BMW-jét a kertvégi disznóólból kialakított garázsban, hogy elindulhasson a vidék híres rally versenyén. Mindent megtesz, hogy összeszedje ehhez a pénzt, amiből persze még több probléma születik. Zsaruk, csajok, rommá tört kocsik keresztezik az útját.”

 

A DVD kiadója a közel húsz éve működő Kultúrbarlang, amely zenei CD-k és VHS-filmek forgalmazásával indult útjára 1997-ben. A DVD-korszak beköszöntével némileg profilt váltó kiadó legelső DVD-kiadványa Andrej Tarkovszkij Áldozathozatal című klasszikusa volt.

A Drifter vetítésén és az azt követő beszélgetésen ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők, de ehhez a limitált férőhelyek miatt a kulturbarlang@kulturbarlang.hu e-mail címen való előzetes regisztrációra van szükség. Hörcher Gábor külföldi elfoglaltsága miatt ugyan nem tud megjelenni a rendezvényen, azonban vele kapcsolatos jó hír, hogy jövőre kez bele új dokumentumfilmjének forgatásábat, mely a tervek szerint 2019-re kerül a mozikba.

Végül, de nem utolsósorban érdemes felidézni az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, az IDFA zsűrije korábbi értékelését a filmmel kapcsolatban: „A Drifter egy gyönyörűen kivitelezett, lebilincselő portré egy tinédzserről, aki nem tudja összeegyeztetni mindent elsöprő ambícióját és azt a tényt, hogy nem képes egyesbe kapcsolni életét. A film finoman érzékeny, gyönyörűen van fényképezve, a hangdizájnja hibátlan és úgy tűnik sose tér le a tökéletes útról.”