Az elsőfilmes rendezők és producerek bemutatkozó 10 projektje mellett a mindenki számára nyitott rendezvényen nemzetközileg elismert szakemberek előadásait is meghallgathatják az érdeklődők.

Megkezdődött az alkotók felkészítő egyeztetése a pénteki fórumra. Az elsőfilmes alkotókat nemzetközileg elismert mentorok – Geoffroy Grison francia producer, Kristoffer Rus lengyel producer,  Paul Tyler brit filmes szakember, Siniša Juričić horvát producer – segítik a felkészülésben.

Kedden (03. 28.) 17.00 órától Jakub Viktorín, a Victim című BDFF-díjas nagyjátékfilm producerének esettanulmányát hallgathatták meg azok, akik arra voltak kíváncsiak, hogyan juthatnak el rögtön az első filmjükkel a Velencei Filmfesztivára.

Fotó: Sivák Zsófia

Szerdán (03. 29.) 14.30-tól egy beszélgetést tartanak a gyerekeknek és fiatal felnőtteknek szóló tartalmak trendjeiről és bevált gyakorlatairól. A beszélgetésben Zofia Horszczaruk, a lengyelországi Kids Kino Industry vezetője, Temple Réka, a Cinemon Entertainment producere, a Magyar Animációs Producerek Szövetségének elnöke, Lakos Nóra, filmrendező, a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál igazgatója vesznek részt.

15.45-től a héten a hazai mozikban is debütáló egészestés animációs film, a Műanyag égbolt esettanulmányát mutatják be az alkotók, Sipos Orsolya producer, Szabó Sarolta rendező és Bánóczki Tibor rendező, akik az alacsony költségvetéssel, egyedi animációs technikával készített film kihívásairól és a Berlinalén való debütálásáról fognak mesélni.  

Csütörtökön (03. 30.) Együtt könnyebb címmel a kelet-közép-európai régió koprodukciós lehetőségeiről lesz előadás, ahol a kisebb piaccal rendelkező országok filmesei számára nemcsak pénzügyi szempontból, hanem forgalmazási, marketing- és közönségépítési szempontból is hasznos tanácsokat kaphatnak a régió filmintézeteinek képviselőitől. A résztvevők között lesz Bereczki Csaba, a Nemzeti Filmintézet Nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgatója, Peter Badač, a Horvát Audiovizuális Központ vezérigazgató-helyettese, Maja Vukić, a Szlovák Audiovizuális Alap vezetője és Gordan Matić, a Szerb Film Központ vezetője.

A BDFF a szokásos pitchfórummal zárul március 31-én, melynek a film- és a sorozattervek is a részét képezik.

A részletes program ITT érhető el.
A programok helyszíne a Kristály Színtér (Budapest, 1138, Margitsziget 23800)
A rendezvény programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
Regisztrálni ezen a linken lehet.  


A Budapest Debut Film Forum támogatója a Visegrad Fund és a Nemzeti Filmintézet, partnerei a Visegrad Film Forum, a Pop Up Film Residency, valamint a New Europe Film Sales és az iShorts.

Forrás: Budapest Debut Film Forum / Friss Hús