A film szeptember 13-tól alternatív forgalmazásban kerül a mozikba. Az első hetekben a budapesti Bem, Kino és Art+Cinema mozikban lesz látható hetente két-három alkalommal, de októbertől vidéki városokban és több budapesti artmoziban is lesznek vetítések. Olyan ez, mint Amerikában a limited release, a nézői igényekhez igazodnak, nem a forgalmazás klasszikus logikájához.

Bagossy Bálint játssza a főszereplő srácot, és egyúttal ő inspirálta ennek a film elkészítésére Moll Zoltán rendezőt. "Nagyon megtetszett, ahogy figyel, ahogy mozog, a kétkedő, mégis bátor szelleme. Pár hónappal később meghívott egy előadásra, amiben szerepelt, a Katona József Színház Behívó Programjában. Ott megismerkedtem néhány barátjával, és elkezdtünk beszélgetni, szerelemről, politikáról, vallásról, mindenről. És ezekből a beszélgetésekből indult az írás" - emlékezett vissza rendező.

Az Engedetlen az érettségi utáni hónapok, bulikkal és zenélésekkel teli hónapjaiban játszódik, a 18 éves Bálint átengedi magát a vágyainak, keres valamit, ami igazi. Egy fesztivál után találkozik egy titokzatos lánnyal, aki az erdőben él. Egy másik lány, a városban, azt állítja, évek óta vár rá. A legjobb barátjának új barátnője is izgatja. "Hány első szerelem lehetséges? Kettő? Három?" - teszi fel a kérdést a film, amelyben Demecs Eszter és Czevtkó Fruzsi is fontos szerepben látható.

Bagossy Bálint (fotó: Moll Zoltán)


Moll Zoltán a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, Szabó István kísérletként indított filmtudomány-filmdramaturgia osztályában. 2008-2015 között elsősorban Franciaországban dolgozott, a francia köztelevíziónak készített dokumentumfilmjeit több, mint tíz országban vetítették. 2017-ben alternatív moziforgalmazásban mutatták be Víziváros című, 50 perces, középhosszú játékfilmjét, Dömötör András, Kurta Niké és Vajda Milán főszereplésével. Az Engedetlen az első nagyjátékfilmje.

Legközelebb szeptember 13-án vetítik a filmet a Bem moziban, aztán 14-én a Kinóban.