Május 24. és 28. között rendezik meg Szegeden a Zsigmond Vilmos Filmfesztivált. A ZSIFF május 25-én, 10:30-kor, a Belvárosi Moziban kezdődő kísérőprogramja a kiterjesztett valóságról szól: Filmkészítés és kevert valóság címmel izgalmas kerekasztal beszélgetésen keresztül leshetünk be a kulisszák mögé. 

Erdély Mátyás, a Saul fia és A fészek (The Nest) operatőre, Dr. Takács Barnabás kutató informatikus - virtuális valóság szakértővel és Szabó Viktória kreatív producer keresi a választ többek között ezekre a kérdésekre, hogy mi a film és a mixed reality jövője, valamint, hogy mi a különbség a lineáris- és az interaktív, több szálon futó történetmesélés között. A beszélgetés moderátora Herner Dániel producer lesz. 

Erdély Mátyás a Saul fia forgatásán

A szakmai program teljes befogadásához hasznos, ha az AR / VR, a kiterjesztett és a virtuális valóság legújabb slágereit ismerjük: ezért a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál közönsége a Belvárosi Moziban található VR Game Room-ban megismerheti a kapcsolódó VR játékokat, filmeket, élményeket is tartalmazó virtuális valóság élmény-válogatást.

A Filmkészítés és kevert valóság című beszélgetés ingyenesen látogatható, a Facebook eseménye itt található. 

Forrás: ZSIFF