A szemle idei mottója: „Ajándék”. A világ 64 országából, összesen 662 rövidfilm és közel 80 fotós nevezés érkezett a dokumentumfilm, játékfilm, animációs-kísérleti film, nagy dokumentumfilm, illetve fotó kategóriában meghirdetett pályázatra. A nevezett pályamunkákból az előzsűri válogatja ki a szemle négy napja alatt vetített filmeket. A versenykategóriába kerülő alkotások közül a zsűri november 18-án és 19-én személyesen választja ki a nyerteseket. 

A zsűriket idén is a magyar és nemzetközi filmes és fotós szakma elismert képviselői alkotják:

Filmes szakmai zsűri
Dombrovszky Linda, filmrendező
Mispál Attila, filmrendező
Varsányi Ferenc, filmrendező
Lázár Kovács Ákos, médiakutató

Fotós szakmai zsűri
Haris László, fotográfus
Szalontai Ábel, fotográfus, egyetemi docens
Pilló Ákos, fotográfus
Ökumenikus zsűri
Barbora Cihelkova (Csehország), filmkritikus
Csabai Attila, filmrendező

Ökumenikus zsűri
Barbora Cihelkova (Csehország), filmkritikus
Csabai Attila, filmrendező

Az idén újra jelenléti szervezésben megvalósuló, a Kálvin térnél található Premier Kultcaféban (1085 Budapest, Baross u. 1.) rendezett szemle programjában a „kitekintő”, illetve a „verseny” blokkokban kerülnek vetítésre a filmek, amelyek között vegyesen láthatóak majd a magyar és a külföldi alkotások. A díjkiosztóra és a szemle záró eseményére november 19-én, 20 órától kerül sor. A belépés a teljes filmszemle valamennyi programjára díjtalan.

A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány által immár huszonöt éve létrehozott filmszakmai rendezvény. A filmszemlét a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Párbeszéd Háza Faludi Film és Média részlege szervezi.

Forrás: Párbeszéd háza