2020-ban nyert támogatást a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjában Csoma Sándor első nagyjátékfilmje, amely Erőss Zsolt tragédiáját dolgozza fel. A Magasságok és mélységek a legismertebb magyar hegymászó eltűnését követő napokban játszódik, és Erőss özvegyének, Stercze Hildának szemszögéből mutatja be az eseményeket. A számos díjnyertes kisfilm, köztük a magyar filmkritikusok által tavaly a legjobbnak választott Casting rendezője az 5. Inkubátor döntőjének idején és podcast-adásunkban is bővebben mesélt a filmtervről.

A film forgatása április 20-án kezdődött, az első körben május 23-ig fog tartani a munka, a felvételek második szakaszára október 4. és 17. kerül sor. Az összesen 28 naposra tervezett forgatás Budapesten, Szentendrén, Gödöllőn és az osztrák Alpokban található Dachsteinben zajlik. Erőss Zsoltot Trill Zsolt, a feleségét Pál Emőke alakítja, a további szerepekben Nagy Enikő, Egri Ábris és Egri Sámuel lesz látható.

Filmhu podcast #31: Csoma Sándor

Foglalkozott már az ügynökkérdéssel, a pedofíliával és a pornóipar világával, jelenleg Erőss Zsolt hegymászó tragikus halálát készül megfilmesíteni izgalmas szemszögből. A podcastben egy gyerekkori trauma feldolgozása és Erdély iránt érzett rajongása mellett azt az időszakot is érintjük, amikor ő volt a srác, akit sosem vesznek fel az egyetemre. Csoma munkáját világhírű operatőrök dicsérték, Léa Seydoux személyesen fejtette ki neki a véleményét a Castingról. 

 

A Magasságok és mélységek forgatókönyvírója és rendezője Csoma Sándor, operatőre Tóth Levente, producere Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan, koproducere Romwalter Judit. A film a JUNO11 Pictures Kft. és a Sparks gyártásában, az NFI 67 millió forintos támogatásával készül. 

Forrás: Cineuropa
Címlapkép: Trill Zsolt és Pál Emőke / Fotó: Magasságok és mélységek Facebook-oldal