Minden évben levonul egy csapat lelkes filmes a Dunához, akik Képköznapok címen alkotótábort rendeznek kezdő és profi filmesek számára. Az idei tábor 2019. augusztus 11. és 17. közt lesz, ahova továbbra is várják a jelentkezőket. Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 5., a részletek pedig itt olvashatók. 

Az elmúlt öt évben végzett animációs alkotók figyelmébe ajánljuk a Cartoon Springboard pitch fórumot. Az európai animációs iskolák fiatal tehetségei mutathatják be filmterveiket TV sorozat, játékfilm és cross-media kategóriákban a valenciai eseményen. A kelet-közép európai régióból, így hazánkból érkező résztvevők ösztöndíjra is pályázhatnak. Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 25., további infó itt

Közönségépítés és kulturális innováció céljára írt ki pályázatot mozik számára az Európai Bizottság. A 2 millió eurós támogatás lényege, hogy olyan kulturális központok jöhessenek létre, amelyek egy mozi köré szerveződnek. A pályázat támogatja, hogy a mozik kulturális, oktatási vagy szórakozási lehetőséget biztosítsanak, különböző eseményeket szervezzenek a fiatal közönségnek. Pályázni 2019. szeptember 25-ig lehet, részletek itt

Cartoon Springboard

A cross-média iránt nyitott animációs szakemberek jelentkezését várja a Cartoon 360 pitch fórum. A pitch után a résztvevők gyakorlati tanácsokat kapnak szakértőktől a projekt fejlesztésére, költségvetési, üzleti témákban is, valamint a közönségépítéssel kapcsolatban.
Jelentkezési határidő: 2019. október 24., bővebben itt.

A franciaországi Les Arcs filmfesztivál keretében Coproduction Village várja a filmes szakembereket. A festői környezetben, hegyek között zajló eseményre fejlesztési fázisban lévő projekteket várnak, melyek közül 20 kerül majd bemutatásra. A résztvevőknek lehetősége lesz üzleti kapcsolatok építésére, koprodukciós partnerek keresésére. A kiválasztott projektek képviselői számára a fesztivál állja az utazás, szállás költségeit és az akkreditációs díjat. Nevezési határidő: 2019. szeptember 6. Bővebb információt itt található.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borítókép: Les Arcs filmfesztivál (Fotó: Cineurope)