Az Art Department Masterclass képzés az art department feladataira fókuszál a filmek fejlesztési és gyártási fázisában. A workshop számos témája között szerepelnek például a hatékony vizuális kommunikáció eszközei, projekt prezentáció módszerei vagy a kreatív csapattal történő együttműködés lehetőségei. Időpont és helyszín: 2022. június 13-18. Vilnius, Litvánia Részvételi díj: 600 euró (Ösztöndíjak elérhetőek) Jelentkezési határidő: 2022. május 17. Jelentkezés itt.

Május 29-ig lehet jelentkezni a kulturális filmek fesztiváljára helyi magyar kultúra és portréfilm témában. A helyi magyar kultúrát feldolgozó versenyfilmeket Magyarországon, a Kárpát-medence és a világ magyarok lakta területein kell forgatni. A verseny fődíja 1 millió forint, a második helyezett 500 ezer forintban, a harmadik helyezett 250 ezer forintban részesül. A közönségdíjazott 300 ezer forint, a legjobb operatőr 800 ezer forint jutalmat vehet át. Részletek itt.

Az Atelier Ludwigsburg-Paris 2022-2023-ra is meghirdeti egyéves képzési programját pályakezdő filmproducerek és forgalmazók számára. A programot a Filmakademie Baden-Württemberg és a párizsi La Fémis közösen szervezi. Célja, hogy a producerek és forgalmazók új generációjának reális és konkrét képet nyújtson olyan különböző területekről, mint például a forgatókönyvírás, finanszírozás, gyártás, forgalmazás és marketing. Jelentkezési határidő: 2022. május 31. Jelentkezni itt lehet. 

Cartoon Springboard 2022

2022. október 25-27. között rendezik meg Madridban a Cartoon Springboard pitching eseményt fiatal animációs tehetségeknek. Ösztöndíjakat ajánlanak fel az alacsony gyártási kapacitású országokból érkező fiatal animációsok számára az eseményen történő részvételre: ingyenes szállást biztosítanak három éjszakára, valamint 200 eurót megtérít a résztvevő utazási költségéből. Az ösztöndíjra 2022. június 27. hétfőig lehet jelentkezni. További infók itt.

Első nagyjátékfilmjük forgatókönyvén dolgozó filmesek jelentkezését várják a 20. Zágrábi Filmfesztivál alatt (2022. október 23-30.) megrendezésre kerülő, 5 napos forgatókönyv fejlesztő workshopra. A programra összesen 6 résztvevőt válogatnak be: 2 főt Horvátországból, 4 főt pedig más európai országokból. A workshopon való részvétel ingyenes, a külföldi résztvevők utazási és szállás költségeit is a szervezők állják. Jelentkezési határidő: 2022. június 30. További információk itt.

A Cinefest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017-ben hozta létre a magyar animációs színtér fiatal tehetségei között kiosztásra kerülő Dargay Attila-díjat. A fesztivál idén is várja a 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését. A díj nem konkrét filmért, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal, kitöltött és aláírt jelentkezési adatlappal és egy elkészült filmmel lehet ezen az email címen. A nevezési határidő július 15. Részletek és nevezési szabályzat a fesztivál oldalán olvashatóak.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapkép: Zágrábi filmfesztivál