16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál szervezői meghosszabbítottak a nevezést, március 27. éjfélig várják a filmkészítők regisztrációit. A magyar alkotások versenyére hat kategóriában lehet beküldeni filmeket. A magyar alkotások versenyére hat kategóriában - egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm – várják az alkotásokat, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd. Részletek itt.

A Torino Film Lab Co-Production Fund európai producerek és nemzetközi koproducerek együttműködését, koprodukcióinak megvalósulását támogatja. A film európai producere 50 000 eurós támogatásban részesül a pályázat során. A támogatást a MEDIA programban részt vevő országokban székhellyel rendelkező producereknek szól, akik legalább egy, a MEDIA programban részt nem vevő országból származó partnerrel koprodukcióban készített projekteket mutatnak be. A pénzbeli támogatás mellett a kiválasztott projektek képviselői személyre szabott tanácsadásban is részesülnek. 2023-ban összesen 2 darab, egyenként 50 000 euróösszegű támogatás ítélnek oda. Jelentkezési határidő: 2023. március 30. 14:00. További infók itt.

Idén június 1. és 7. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, melynek pitchfórumán a hagyományokhoz híven tíz kisfilmet mutatnak be. A filmszakmai esemény pitchfórumára március 31-ig lehet nevezni előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel. Bővebb infók itt.

Friss Hús Pitchfórum

Az évforduló alkalmából 2023 áprilisában megrendezik a legendás operatőrökről elnevezett versenyt, amely során kiosztásra kerülnek a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjak. Magyarország legrégebbi operatőr versenyére a rendezvény weboldalán lehet nevezni április 6-ig. Részletek itt.

Partnereket és finanszírozást keresel dokumentumfilmes projektedhez? Jelentkezz a Sunny Side of the Doc dokumentumfilmes eseményéhez, amelyre a franciaországi La Rochelle-ben kerül sor, 2023. június 19-22. között. Fejlesztési vagy gyártási fázisban lévő dokumentumfilmes projekttel rendelkező filmkészítők, producerek, alkotók jelentkezését várják! Ragadd meg az esélyt, hogy az iparág legkeresettebb vezetői előtt mutasd be projektedet a Sunny Side of Doc pitching eseményein, hogy potenciális partnereket találj, koprodukciós megbeszélésekhez és még sok máshoz! Jelentkezési határidő: 2023. április 6. Jelentkezés itt.

Elindult a nevezés a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra. Az eddig megszokott, májusi időpont helyett késő ősszel érkezik a hetedik alkalommal megrendezett Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, melyre a szervezők idén is 2020. január 1. után készült nagyjáték-, kisjáték-, kísérleti- és dokumentumfilmek nevezését várják április 16. éjfélig. Egy alkotó akár több művel is jelentkezhet, melyet filmenként külön adatlapon a fesztivál honlapján tehet meg, ahol megtalálható a nevezési szabályzat, illetve a pályázati kiírás. A filmek nevezését 2023. április 16. éjfélig várják.

Megnyílt a jelentkezés a Serial Eyes programra, amely Európa egyik vezető képzése TV-sorozatok forgatókönyvíróinak. A 9 hónapos képzésre 2023. szeptember és 2024. május között kerül sor Berlinben. A jelentkezőknek 1-3 éves forgatókönyvírói tapasztalattal kell rendelkezniük. Részvételi díj: 4500 euró (teljes ösztöndíjak is elérhetőek) Jelentkezési határidő: 2023. május 8. 22:00. Bővebb infók itt

Zsigmond Vilmos Filmfesztivál / Fotó: ZSIFF/Szabó Luca

Van egy nyerő ötleted egy gyerekfilmhez vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a IV. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz és a legjobbak pénzdíjat nyernek! A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál 2023-ban negyedik alkalommal rendezi meg a Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film- és sorozat terveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket. A Pitchfórumra élőszereplős, vagy animációs egész estés filmes terveket, illetve élőszereplős vagy animációs sorozat terveket várnak. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyv terveket a zsűri és a diák közönség is díjazza! Határidő: 2023. május 31. További infók itt.

Harmincadik alkalommal rendezik meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét a budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27. között. A mustrára három kategóriában lehet nevezni. A szemle ideje alatt a szakmai zsűri vezetésével naponta tartanak majd nyilvános konzultációt az alkotók és az érdeklődők számára a vetítések után. A 20 percnél hosszabb filmek nevezési határideje 2023. augusztus 1. A rövidebb alkotások leadási határideje 2023. augusztus 21. Bővebben itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapkép: Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórum / Fotó: Cinemira/Posztós János