Fátyol Herminát, akit olyan rövid- és nagyjátékfilmekből ismerhetünk, mint a Fekete leves, a Provincia vagy a Szeretlek mint állat, Fenyvesi Lili kisfilmjében játszott főszerepéért díjazták Firenzében. A színésznő egyedülálló anyát alakít, aki egy nap gyermekének rég nem látott apját (Nagy Zsolt) találja az ajtóban. A tékozló férfi hosszú idő után döntött úgy, hogy mégis részese akar lenni a családnak, és azt állítja, hogy most már készen áll az apaságra, a nő viszont érhető módon szkeptikusan fogadja őt.

Fátyol Hermina és Nagy Zsolt a kisfilm forgatásán (Fotó: Ne Szeress Facebook-oldal)

A Firenzei Filmdíj egy havonta megrendezésre kerülő filmfesztivált foglal magában. A rendes menet szerint évente egyszer a firenzei Odeon moziban kerül sor a vörösszönyeges díjátadóra, amely során az elmúlt időszak legjobb filmjeit és alkotóikat díjazzák - az idei eseményt az országot kiemelten sújtó koronavírus miatt a szervezőknek le kellett fújniuk, így a díjazottakat a Facebookon keresztül jelentették be április 18-án. 

Fenyvesi Lili Ne szeress című diplomamunkája az ELTE filmszakán készült, 2018-ban pedig már elnyert egy díjat az olasz városban, ekkor a független alkotásokat felvonultató Firenzei Filmfesztiválon választották meg a legjobb rövidfilmnek. 

Forrás: Florence Film Awards.com / Borító: Fátyol Hermina és Nagy Zsolt a Ne szeress című filmben