A Slamdance-en való szereplés kiváló visszhangot kapott a  Variety-ben   valamint a Hollywood Reporter -ben. A siker eredményeként a filmet a Slamdance fesztivál kiadta DVD-n az év legsikeresebb kisjátékfilmjeivel együtt, a fesztivál első animációs gyűjtemény DVD-jén. Ezt megelőzően a filmet a New York-i mozikban forgalmazta az IFC (Independent Film Centre), többek között Peter Greenaway filmjei előtt játszották.

A Slamdance fesztivál olyannyira felfigyelt a magyar animációra, hogy az online versenyének, az Anarchy-nak a nyári hónapjait a magyar animációnak szentelte. Több neves magyar animációs rövidfilmjét meghívták: a Buharovok és Hans Blume (aka Csáki László), Mesék kegyetlen embereknek, Pálfi Szabolcs: A busz, Hegedűs Márton: Zaj, Csáki László: Madarak, Ludak, Körtefa, valamint Bánóczki Tibor: Holtágban, és Igor és Ivan Buharov: Hotel Tubu. A két utóbbi, az online verseny júliusi és augusztusi nyerteseként, automatikus meghívást nyert a jövő januárban Park Cityben rendezendő Slamdance Fesztiválra.

A magyar nyarat követően az Anarchy Online visszatért a nemzetközi bemutatókra. De a magyar filmesek innen sem hiányoznak: szeptemberben Csuja László díjnyertes kisfilmje, a Szivarfüst van versenyben. Még mindig nem késő szavazni, hogy immár a harmadik hónapban is egy magyar film vigye el a pálmát.

Az Egyvezérszavas védelem Durst György producer keze alatt keszült, Paul Lenart kanadai-magyar koproducerkent jegyezte a filmet. Szintén Lenart a felelős a Slamdance Anarchy Online magyar animációs nyarának a koordinálásáért is.

A Slamdance Film Fesztivált az amerikai független filmkészítők egy csoportja alapította 1995-ben. A cél mindvégig az volt, s a mai napig is az marad, hogy egy olyan fórumot hozzanak lére, amelyet filmesek rendeznek filmeseknek. A hangsúly a független filmek bemutatásán van, azon, hogy olyan művek s művészek is az amerikai közönség elé kerüljenek, amelyeknek nincs Egyesült Államokbeli forgalmazójuk. A Fesztivál évente kerül megrendezésre a Sundance Film Fesztiválról nevessé vált Park Cityben, Utah államban, ahol a két fesztivál parhuzamosan fut.