A Highlights of Hungary kurátorai 55 kiemelkedő kulturális, társadalmi vagy művészeti kezdeményezést választottak tavalyról, amiket egyediségük miatt a nagyközönségnek mindenképpen érdemes megismernie. A Highlights weboldalán januárban bárki szavazhatott ezekre a jelöltekre, ennek eredményét február 1-jén hirdették ki a Katona József Színházban tartott díjátadón.

Negyedik helyezett lett az online közönségszavazáson Olma Frigyes Gemenc – Árterek világa című természetfilmje. A gemenci ártér, Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdőségének élővilágát bemutató 60 perces természetfilm öt éven át forgott, tavaly májusban mutatták be a hazai mozikban. Az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről, Enyedi Ildikó alkotása a kilencedik helyet érte a közönségszavazáson. A Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplésével készült film a tavalyi évben számos elismerést gyűjtött be a tavalyi év során, egyebek mellett a Berlinale fődíját, az Arany Medvét is.

A Highlights of Hungary 2017 első tíz helyezettje:

1. Tailorland
2. Parno Graszt
3. Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt
4. Gemenc film / Árterek világa
5. Vigyél Haza Alapítvány / Virtuális kutyaétlap
6. Random Trip
7. CCE // weCARE orvosi eszközprogram
8. Őrfi József / „Meseház” a Pilisben
9. Testről és lélekről
10. Füri ZeneTér

A KPMG különdíjasa: Logiscool
A Kreatív különdíjasa: Nikon One // Magyarország természetföldrajzi tájai
A Marie Claire különdíjasa: MONDO

Borítókép: A Testről és lélekről producerei (Balázs Ádám, Muhi András és Mécs Mónika) Kép forrása: Highlights of Hungary FB

Forrás: Highlights of Hungary