A napokban mutatják be az ázsiai térség egyik legfontosobb filmes rendezvényén, a busani nemzetközi filmfesztiválon Fliegauf Bence legutóbbi filmjét. A Csak a szél a nagyszabású seregszemle World Cinema elnevezésű válogatásába kapott meghívást. A dél-koreai fesztivál három vetítésen mutatja be a Berlinale nagydíjas magyar-német-francia koprodukcióban készült alkotást.

A romagyilkosságok témáját feldolgozó film az Egyesült Királyságban is bemutatkozik. A ma kezdődő, immáron 56. alkalommal megrendezett londoni filmfesztivál is meghívta rangos válogatásába Fliegauf filmjét. A Csak a szél brit premierjén a forgatókönyvet is jegyző rendező mellett Mécs Mónika és Mesterházy Ernő producerek is részt vesznek. A Csak a szél az Inforg- M&M Film produkciójában készült.


A legjobb idegennyelvű filmek Oscar-jelölésért folyó versenyben Fliegauf filmje képviseli Magyarországot. Az alkotás bejutott az Európa Parlament Lux-díjáért folyó verseny három döntőse közé, és versenyben van az Európai Filmakadémia jelöléseiért is.

A Csak a szél a berlini világpremier óta számos elismerésben részesült a nagyvilágban. Legutóbb a moszkvai 2morrow filmfesztivál nagydíját és a legjobb operatőr díját nyerte el, valamint a pristinai nemzetközi filmfesztivál legjobb rendező díját megosztva múlt héten Koszovóban.