Francois (Karim Leklou) a drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Új életet akar kezdeni, egy kis házra vágyik a tengernél, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét. De a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, ex-apósa (Vincent Cassel), és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganéban, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségükre siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit.

 (fotó: ELF Pictures)

A feszes tempójú komédia Guy Ritchie és Tarantino legjobb alkotásait idézi, ütős soundtrackje pedig borítékolhatóan a nyári bulik kedvence lesz. A főbb szerepekben olyan sztárok láthatók, mint a francia film dámája, a 60 felett is gyönyörű Isabelle Adjani aki egy szélhámos, pókerfüggő gengsztermamát alakít; valamint Vincent Cassel, aki tőle szokatlan, de annál testhezállóbb szerepben, laza humorral hozza a filozofikus maffiózó figuráját. A Tied a világ magyar szövegét az ismert rapper, a Wellhello frontembere, Fluor Tomi vette kezelésbe, aki egy rövid szinkronszerepet is bevállalt barátaival, Diazzal és Ecküvel.

A film szinkronhangjaiként neves magyar színészek szólalnak meg. Für Anikó Isabelle Adjani gengszterkirálynő szerepében brillírozik. Csonka András a kultikussá vált Gyűlölet című film után 25 évvel ismét Vincent Casselnek kölcsönözte hangját. Csőre Gábor pedig garantáltan felejthetetlen lesz Poutine, a pszichopata, fociőrült díler szerepében. A film főhősét Mészáros Béla, szerelmét Trokán Nóra „alakítja”. A további szerepekben Kamarás Iván, Kovács Lehel, Jéger Zsombor, a közkedvelt rádiós műsorvezető Cooky, valamint a magyar gengszter-rap fejedelme, Ganxsta Zolee is hallható lesz. A film május 9-től látható a hazai mozikban szinkronos és feliratos változatban.

Forrás: ELF Pictures