A Cartoon Movie eseményen Gauder Áron olyan elismert európai animációs filmrendezők mellett indul a díjért, mint José Miguel Ribeiro Amandine Fredon ésBenjamin Massoubre párosa vagy Mascha Halberstad. Az Év Európai Rendezője-díjat az animáció területén nyújtott magas színvonalú munkájukért és az animációs filmiparra gyakorolt hatásukért ítélik oda a jelölteknek. A jelöltekről további információkat erre a linkre kattintva érhetsz el.

A 25. évfordulóját ünneplő európai animációs filmszakmai rendezvényen 11 ország alkotóit és filmes cégeit nominálták a Cartoon Tribute-re, amely az európai animáció legkiemelkedőbb eredményeit ismeri el. Az eseményt március 8. és 10. között tartják a franciaországi Bordeaux városában. A díjazottakat a Cartoon Movie-n résztvevő szakemberek szavazzák meg és március 9-én hirdetik ki a Bordeaux-i Kongresszusi Központban.
 
Kojot négy lelke / Forrás: Vertigo Média
Gauder következő filmje, a Kojot négy lelke indián mítoszon alapul: egy öregember és egy kacsa beszélgetéséből születik meg a világ, a szárazföld, a növények, különböző állatfajok, majd a bölény, a legcsodálatosabb teremtmény. A természettel való harmóniát a fehér ember töri meg, az őslakos indiánok pedig még ma is küzdenek az olajvezetékek lefektetése ellen, az otthonuk, a természet védelméért. A rendező korábban is dolgozott már indián történetekkel, a Kojot és a sápadtarcú és a Kojot és a szikla című rövid animációs filmekben, melyek közül az előbbihez Cseh Tamás adta a hangját. A rendező a márciusban a mozikba kerülő Kojot négy lelke című filmről nyáron adott a Filmhunak interjút, mesélt a munkamódszeréről, az inspirációiról, az indiánok rítusairól.
 
Forrás: a Cinemon Entertainment facebook oldala
Címlapképen: Gauder Áron / Forrás: Cinemon Entertainment