Gera Marinát az Örök télben nyújtott alakításáért nemzetközi Emmy-díjjal jutalmazták 2019-ben. Csütörtökön jelentették be, hogy a díjat kiosztó szervezet, a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája (International Academy of Television Arts & Sciences) meghívta a tagjai közé - közölte a Forbes.

A díj nem jelent automatikus belépést az akadémia tagságába, azt a tagok szavazzák meg. Gera Marinát a lengyel Pola Hempowicz producer jelölte, aki első lengyel nőként nyert meghívást a szervezetbe. Az Örök tél főszereplője első magyar nőként került be az akadémia tagjai közé.

Gera Marinát az utóbbi időkben a Nino bárkájában volt látható, szerepet kapott A fekete pók című, nálunk forgatott svájci misztikus kalandfilmben, illetve leforgatta a Hotel Balaton című akciófilmet Pálfi György rendezővel. A Forbesnek elmondta, hogy tagságával és azzal járó nemzetközi kapcsolatrendszerrel a magyar filmet is szeretné támogatni. Mostantól ő is szavazhat arról, ki kapjon nemzetközi Emmy-díjat, illetve jelölhet tagnak filmeseket.

címlapfotó: Gera Marina az Emmy-díjjal (Jason Szenes / MTI)