A The Hollywood Reporter írta meg, hogy Guy Ritchie rendezi a Disney 1997-ben bemutatott Herkules című animációjának élőfilmes változatát. Mint írják, az új Herkules első forgatókönyvvázlatát Dave Callaham készítette, aki a Marvel számára a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatókönyvét írta. A Disney most további forgatókönyvírókat keres a produkcióhoz.

A Herkules produceri feladatait az AGBO produkciós cégén keresztül Joe és Anthony Russo végzi, akik a Bosszúálló-filmek mögött is állnak.

Az eredeti, 1997-es rajzfilmet Ron Clements és Jon Musker rendezte, akik a görög mitológiai hős történetét modern elemekkel és a legendákat lazán értelmezve jelenítették meg Herkulest, Olimposzt, Hádészt, és gyakorlatilag az egész görög mitológiát finomították a gyerekközönséghez, tele kortárs utalással és önreflexióval.

 

A Disney számos animációs filmjét készítette el élő szereplős változatban az elmúlt évbekben, melyek financiálisan sikeresek voltak, az eredeti alapanyaghoz azonban nem értek fel. Guy Ritchie nem először nyúl Disney-animációhoz: 2019-ben mutatták be az Aladdin élőfilmes változatát, mely több mint 1 milliárd dolláros globális jegybevételt hozott. A Herkules szereplőgárdájáról egyelőre nincs hír.

Jelenleg Rachel Zegler főszereplésével zajlik a Hófehérke feldolgozása Marc Webb rendezésében, amelyben Gal Gadot játssza a gonosz királynőt, valamint A kis hableány is új köntöst kap, amelyben Javier Bardem, Melissa McCarthy és Halle Bailey is látható majd. A tervek szerint mindkét film jövőre kerül a mozikba.

Forrás: MTI