Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már elmúlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bélyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak és életének központi témája az egyén szabadsága, választása, felelőssége.

Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből. Mosolyka és férje, Sankó – A Kék Unikornis saját maguk írtak a valós történetükön alapuló film forgatókönyvét. A főszerepeket is játszó alkotók Vékony Zolival közösen, rendezték, vágták és forgalmazzák is a filmet, ami hat év alatt, egy öt fős stábbal, és kis költségvetéssel készült el. Társproducerként Gattyán György üzletember állt melléjük, akitől szabad kezet kaptak abban, hogy a film valóban olyan legyen, mint amilyennek megálmodták.

 

Udvaros Dorottya / Fotó: Mosolyka Film

Több színész szívügyének tekinti a Mosolyka-filmet, így többek között Csuja Imre, Udvaros Dorottya, és Mácsai Pál díjazásukat a film létrehozására ajánlották fel. A filmben Mosolyka fiatalabb énjét az Oscar-díjas Mindenkiből ismert Hais Dorka alakítja, és szerepel benne Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Molnár Péter, Faragó András és Hais Fruzsi is.

Az online premier dátuma: 2021. május 15. szombat 20.00, Jegyek és részletek itt.

Forrás: Mosolyka Film
Címlapkép: Szabó Győző, Hozleiter Fanny Mosolyka, Sankó Pegasus Envoyé / Fotó: Mosolyka Film