Készülő filmek sorozatunkban elsőként azokat a filmeket gyűjtöttük össze, amelyek már elkészültek, sőt, akár meg is járták a nagy fesztiválokat, ám a nagyközönség előtt csak ősszel vagy csak a következő Filmszemlén mutatkoznak majd be. A Frankenstein-terv-től az Utolér-ig: Aglaja, Visszatérés, Diamond Club

isztambul_500_1

Július 12-én indul Török Ferenc negyedik játékfilmjének forgatása Isztambulban. Egyedi koprodukciós felállás, egzotikus helyszín, nemzetközi stáb és színészgárda.

Négy fiatal filmes, Géczy Dávid, Schwechtje Mihály, Szajki Péter és Tiszeker Dániel készített kísérleti filmetűd-sorozatot Podmaniczky Szilárd Szép Magyar Szótárának nyolc szócikke nyomán. Az 50 perces alkotás a Magyar Televízióban lesz látható.

szepmagyarszokeptar_sz2

Hajdu Szabolcs és Kenyeres Bálint is a a Paris Project koprodukciós fórumon mutatja be filmtervét. Idén először kaptak meghívást magyar filmtervek a párizsi szakmai fórumra. Szépen alakul Hajdu Szabolcs új filmjének "pályaíve": több koprodukciós vásár, forgatókönyv-fejlesztő workshop után a párizsi Paris Project 2010 részvétel azért is nagy dolog, mert 320 pályázó közül választották ki a Mirage-t a mezőnybe.

miragemoodboard3_500

Lezárultak a Közalapítvány működését vizsgáló auditok: Kőrösi Zoltán MMK-elnök a milliárdos hiányról, a vagyonkezelésbe tartozó ingatlanokról, az MMK átalakításáról, a pályázati rendszer reformjáról és a hagyományosan rossz kommunikációról. Interjú az új MMK-elnökkel.

novak-and-hitchcock_500

Hitchcockot körüllengő mítoszoknál és rejtélyeknél talán csak a titkát megfejteni vágyó „kódfejtők” vannak többen. A legizgalmasabb kísérletekből ezúttal az Apertúra Könyvek első kötete nyújt színvonalas válogatást.

szarul_500_4

Bundesliga-frizurás fiú keltegeti reggel az apját. A talajrészeg apa saját hányásában fekszik. A hányást egy szuperaranyos kiscica lefetyeli. A fiú jobb híján egy földön talált alsónadrággal törli le az ürüléket édesszülője arcáról. Belga vígjáték egy furcsa családról, felnőttéválásról és önsorsrontásról - Szarul állnak a dolgok.

Búcsú Mikipetitől. Mikipeti hamvait 2010 július 6-án 9 óra 30 perckor a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben a katolikus egyház szertartása szerint helyezik örök nyugalomra.