Joanne Woodward és Paul Newman szerelme és házassága Hollywood egyik ikonikus története, amelyet Newman el is kezdett feldolgozni egy memoár formájában. A színész Stewart Stern forgatókönyvírót kérte meg, hogy beszélgessen vele, Woodwarddal és olyan, hozzájuk közel álló barátokkal és munkatársakkal, mint Elia Kazan, Sidney Lumet, Karl Malden, Sidney Pollack, Gore Vidal vagy Jacqueline Witte. A több, mint száz beszélgetésből fokozatosan kirajzolódott a Joanne Woodwarddal való egymásra találás, de Newman fiatalkorát, első házasságát, és fia tragikus halálát is érintették az interjúk.  

Ez a projekt félbeszakadt, Newman pedig elégette az interjúfelvételeket. Szerencsére az átiratuk megmaradt – ezek felhasználásával kezdett a forgatókönyvön dolgozni Ethan Hawke, az HBO Max saját gyártású dokumentumfilm-sorozatának rendezője. A hatrészes sorozat a The Last Movie Stars (Az utolsó filmcsillagok) címet viseli, a producere pedig Martin Scorsese.  

Hawke rendezőként Woodward és Newman filmrészleteit is felhasználta történetük elmeséléhez, az írott interjúkat pedig kortárs színészek segítségével dolgozta fel. George Clooney adja a hangját Paul Newman karakterének, Laura Linneyt pedig Joanne Woodwardként hallhatjuk majd, de feltűnnek még a filmben olyan színészek, mint Oscar Isaac, Melanie Griffith, Sam Rockwell, Billy Crudup, Sally Field vagy Zoe Kazan. Közös Skype-beszélgetéseikben egy színészgeneráció tiszteleg elődei előtt, felidézik a két színészlegenda karrierjét és szerelmük ötvenéves történetét.

A The Last Movie Stars amerikai premierje július 21-én lesz az HBO Maxon, a magyar bemutató dátuma még bizonytalan. 

A címlapképen Ethan Hawke, Joanne Woodward és Paul Newman láthatóak.