A fesztivál zenei programjában mind a kortárs, mind a hagyományőrző vonal megtalálható. A nevesebb előadókon kívül helyi és regionális, kezdő és ismertebb együttesek is fellépnek a malom tövében. Az Uprize, a Fingerbang, a Lábos Electric Orhestra, a Smokey Monday Crew, Akkezdet Phiai, a Vlasta Popić, Faktor X,  Brasnyó Antal és Csoóri Sándor, az Artan Lili, a Bohemian Betyars, Panda Trio - ők mind hallhatók lesznek a háromnapos fesztiválon.

 

Augusztus 21-én, pénteken rendezik meg az első helyi slam poetry versenyt, MalomSlam elnevezéssel. A verseny központi témája Város vs. Vidék, jelentkezni a malomslam@gmail.com címen lehet legkésőbb augusztus 16-ig.

A fesztiválhoz kapcsolódó workshopok augusztus 17-től augusztus 21-ig tartanak, A műhelymunkák egyik fő célja az, hogy felhívják a figyelmet az oromi malom építészeti hagyományaira. A rendezvényen zajló tevékenységek a malom környezetének szépítésére, a malom jelenségére koncentrálnak – merítve a környezeti adottságokból és a malomhoz kötődő szimbólumvilágból.

A Malomfesztiválról további részleteket a honlapon, illetve facebook oldalon lehet olvasni.