A Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) által szervezett fesztivált már tavaly is korábban rendezték meg a koronavírus-járvány miatt. Mivel nem tudható, hogy az idén miként alakul a járványhelyzet, és milyen szigorítások lesznek vagy maradnak érvényben az év második felében, a hagyományosnak számító november eleje helyett szeptember 29. és október 3. között tartják meg a fesztivált.

A tervek szerint a szemle visszatér a marosvásárhelyi Kultúrpalotába. Ha a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé a filmfesztivál beltéri megszervezését, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a marosvásárhelyi Nyári Színház fog helyet adni a vetítéseknek, ezért tűzték ki a korábbi időpontot.

A filmek nevezése március 15-én elkezdődött, a szervezők augusztus 1-jéig fogadják a kisjátékfilmeket, animációkat, dokumentumfilmeket és kísérleti filmeket. Nevezni ezen a linken lehet, az alkotásoknak a következő feltételeket kell teljesíteniük: 2019. január 1. után készült filmeket várnak, a hosszuk nem haladhatja meg a 30 percet. Minden alkotáshoz külön nevezőlapot kell kitölteni. 

forrás: MTI