A PIFF egyedi kortárs témákkal foglalkozik, olyan kategóriákban, mint a World Competition, a Global Cinema, a Country Focus és a Retrospective. A fesztivál során pedig világszerte elismert, nemzetközi zsűri dönt a díjakról, olyan rendezőket ismertek el itt korábban, mint Costa-Gavras, Asghar Farhadi, Kirill Serebrennikov, vagy a Dardenne fivérek.

A World Competition kategóriában idén 14 alkotást ismerhetett meg a közönség, többek közt Fabricius Gábor első nagyjátékfilmjét, az Eltörölni Frankot is. A filmjét három kontinens fesztiváljaira hívták meg korábban, többek közt Tallinban, Stockholmban, Szalonikiben a németországi Hofban és a spanyol Valladolid filmfesztiválon is vetítették.

Homályban hagyott Frank

Sok dolgunk van még a XX. századi történelmünkkel. Ezt a tételt bizonyította a a 2. világháború magyar szerepvállalását taglaló Természetes fény, és a filmre érkező ellenséges reakciók, és most Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot is arra kér, gondoljuk át, hogy igaz-e, amit egy történelmi időszakról tudni vélünk. Fullasztó atmoszférájú, erőteljes vízió a szocialista elnyomó hatalom nyolcvanas évekbeli működéséről, viszont problémák is bőven vannak a filmmel.