A képzés célja, hogy segítse a projektek dramaturgiai struktúrájának fejlesztését. A DocCelerator résztvevői részletes visszajelzést kapnak projektjükről, és olyan eszközöket, módszereket ismerhetnek meg, amik előmozdítják a jobb narratív szerkezet és a karakterfejlődés megvalósítását. A workshop résztvevői időt és pénzt takaríthatnak meg a gyártás során projektjük megfelelő narratív felépítésnek köszönhetően.

A DocCelerator Hungary képzésére hat dokumentumfilmes filmes szakember (vagy csapat) kerülhet be. A két napos workshop során közös előadásokra és egyedi megbeszélésekre is sor kerül. A képzést követő hónapban pedig follow up megbeszélésre is sor kerül.

Az esemény nyelve angol, a részvételhez magas szintű angol nyelvtudás szükséges. A képzésen való részvétel ingyenes. Jelentkezési határidő: 2021. március 17. szerda. A jelentkezéseket a media@kreativeuropa.hu email címre várjuk.

A jelentkezéshez a projekt bemutatásához kapcsolódóan a következő (angol nyelvű) dokumentumokat kell elküldeni:

  • szinopszis (fél oldal)
  • treatment és a narratív szerkezet bemutatása (egy oldal)
  • link kiválasztott jelentekhez, karakter taster vagy más elérhető vizuális anyag
  • a film elkészítésének becsült ütemterve és költségvetése
  • a rendező és producer elérhetőségei

A képzést a Kreatív Európa Iroda szervezi a Paradiddle Pictures támogatásával. A workshop előadói, oktatói Geoffrey Smith és Ove Rishøj Jensen lesznek.

címlapkép: werfotó a Könnyű leckék című dokumentumfilm forgatásáról