Péntek reggeltől vasárnap estig ingyenesen nézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a FILMIO-n, mely novemberben ünnepli első születésnapját.

1993-ban mutatták be Koltai Róbert komédiáját, a Sose halunk meg című filmet, mely keserédes iróniával és a nagy krémesevéssel a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása volt. Koltai a magyar filmet egy feledhetetlen főhőssel, Gyuszi bácsival gazdagította, a csupaszív, talpraesett vállfaárussal, aki maga volt az élet hercege és minden női szívet meghódított. A Nagy utazás Presser Gábor megejtően szép előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene.

 

"Kicsit szomorkás a hangulat, de a szerelem susu bolondság." Tímár Péter örök közönségkedvenc zenés filmje a Csinibaba, mely a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája – nem csoda, hogy félmillió nézővel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

 

Több mint százezren látták Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című filmjét 2014-ben. A szókimondó romantikus komédiában Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló, fukszos, susogó mackós producert alakít. A történet kiindulópontja a 15 éves érettségi találkozó, ahol kiderül, hogy még mindig mindenki ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát.

 

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a FILMIO, egyedülálló kínálattal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat azóta is hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a FILMIO-n, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

Forrás: Filmio