A 2022. szeptember 22-én mozikba került, megtörtént eseményeken alapuló Magasságok és mélységek Erőss Zsolt (Trill Zsolt) felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) szemszögéből ábrázolja a valaha volt talán legnépszerűbb magyar hegymászónk elvesztésének fájdalmát, és reményt adó utat mutat a jövő felé. Eddig közel húszezer ember szavazott bizalmat a Csoma Sándor által írt és rendezett Magasságok és mélységeknek, a Magyar Filmkritikusok a legjobb első filmnek és a legjobb operatőri munkának járó díjat is odaítélte.

A film terjesztése különleges közönségtalálkozókkal indult, így nem csoda, hogy a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution úgy döntött, hogy a moziforgalmazást szintén egy különleges eseménnyel zárja, ahol a nézőkkel összefogva egy fontos ügy mellé állhat: aki április 28-án 18:30-kor jegyet vált a filmre, azon túl, hogy egy maradandó filmélményben és egy izgalmas beszélgetésben is része lehet, a fogyatékossággal élők munkahelyteremtésén dolgozó Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt is támogathatja, hiszen a jegyekből befolyó teljes bevétel a Premier Kultcafét is üzemeltető szervezethez kerül. Jegyvásárlás kizárólag a helyszínen lehetséges. A jegyek ára egységesen 1800 forint.

A nevetés és a sírás felszabadító erejére is megtanít Sterczer Hilda gyásza

Erőss Zsolt hegymászás iránti szenvedélye, rendíthetetlen elszántsága és nem utolsó sorban remek kommunikációs képességei miatt könnyen reflektorfénybe került. A média figyelme a balesete és halála idején is kíméletlenül rá és özvegyére, Sterczer Hildára szegeződött, és tarthatatlan színvonalú közbeszédet katalizált a gyászról. Csoma Sándor filmje ezt az egykori rosszindulatú kuszaságot bogozza ki, Pál Emőke felejthetetlen alakítása pedig érzelemgazdagon viszi színre az elengedés néha lehetetlennek tűnő folyamatát.

Forrás: JUNO11