A vetítéssorozat mottója Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten! A magyar mozinézők visszahódítása mellett, a Filmalap, a Sziget külföldi látogatóira is gondolva, angol felirattal vetíti a filmeket, légkondicionált vetítősátorban, pattogatott kukoricával várja a közönséget minden nap 13 órától.

Bodzsár Márk: Isteni műszak

A #SzigetMozi-ban ben egy hét alatt összesen 16 magyar film lesz látható. Augusztus 10-én szerdán egy fekete komédia, az Isteni műszak indítja a programot, majd látható lesz a „dokumentumfilmek Cannes-jaként” számon tartott amszterdami IDFA nyertes Drifter című alkotás.

A közelmúlt legnagyobb sikerei közül látható lesz több pályakezdő mozifilmrendező első alkotása, köztük Ujj Mészáros Károly abszurd és romantikus filmje, a Liza, a rókatündér, és Herczeg Márk rendező romkomja a Megdönteni Hajnal Tímeát. Számos kiemelkedő fesztiválkedvenc is gazdagítja a programot, köztük Horváth Lili Szerdai gyerek és Till Attila Tiszta szívvel című filmje.


A #SzigetMozi vetítéssorozatot Árpa Attila akcióvígjátéka az Argo 2 zárja, amely a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2015-ben, több mint 110 000-en váltottak rá jegyet. A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, a #SzigetMozi-ban minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap