A John Wick és a Mátrix sztárja Daniel Burnham építészt fogja alakítani, akinek nevéhez a nagyszabású, 1893-as chicagói világkiállítás megtervezése kötődik. Az ördög a fehér városban (The Devil In The White City) a Hulu streaming szolgáltatóra (ami nálunk a Disney+ Star-hubjának felel meg) készül, a projekt presztízsét jelzi, hogy executive producerei Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio.

A sorozat Erik Larson magyarul is megjelent könyvén alapul, ami egyrészt bemutatja a legendás világkiállítás létrejöttét, aminek építészeti és technológiai csodái elővetítették a 20. század legnagyobb vívmányait, másrészt elmeséli egy H.H. Holmes nevű gyilkos életét. Holmes az egyik legkorábbi dokumentált sorozatgyilkos, a világvásár idején egy szállodát nyitott a közelben, amely tele volt rejtett csapdákkal és az áldozatok eltűntetésére szolgáló helyiségekkel.

A valós eseményekre épülő könyv jogait eredetileg Scorsese és DiCaprio vásárolta meg azzal a céllal, hogy filmet készítsenek belőle DiCaprio főszereplésével. Az évek során a terv sorozattá fejlődött, showrunnerként és forgatókönyvíróként pedig a Castle Rock című Stephen King-sorozat megalkotóját, Sam Shaw-t bízták meg.

Az ördög a fehér városban Keanu Reeves első jelentős sorozatszereplése lesz, korábban eddig csak a svéd-amerikai Swedish Dicks sorozatban tűnt fel kisebb szerepben.

Forrás: Variety