A Szánsájn 2022 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve hűsítő nyári italok kíséretében mozizhat a közönség. Több mint három héten át a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és a Vertigo elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta több alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából. 

Magyar filmek közül látható lesz Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Enyedi Ildikó A feleségem története, Reisz Gábor Rossz versek, Kis Hajni Külön falka című alkotásai, Lichter Péter Agatha Christie-feldolgozása, A titokzatos stylesi eset, a Tobi színei című LMBTQ-doku, és még a Sátántangót is megnézhetik a filmőrültek.

Még egy kört mindenkinek

A magyar filmeken túl lesznek európai és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Asztal két főre, Férfiak fecskében, Palm Springs, Frances Ha), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Mustang, Még egy kört mindenkinek, Bolti tolvajok, A négyzet, Élősködők), dokumentumfilmek (Tobi színei, Gerhard Richter, a festő, Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy, Foxtrott, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (A vendégek, Paterson, Toni Erdmann, Kedi – Isztambul macskái) is újra meg lehet nézni sok minden más mellett.

A szervezők premier előtti vetítéssel is készülnek: a filmrajongók a Fiatal szeretők című francia romantikus filmet nézhetik meg hónapokkal a mozibemutató előtt.

A fesztivál vetítéseire a Cirko-Gejzír mozi normál jegyárain válthatnak jegyet az érdeklődők, illetve a Cirko-bérletek is érvényesek. Minden jegy mellé hűsítő italok járnak ajándékba. 

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található. 

Forrás: Cirko Film