A négynapos rendezvényen az ország összes Cinema City mozijában kedvezményesen válthatunk jegyet a filmekre. Emellett a Filmünnep a Nemzeti Filmintézettel együttműködésben különleges programokkal várja az érdeklődőket. A Blokád, a Hétköznapi kudarcok, a Veszélyes lehet a fagyi és a Játszma című filmek alkotóival is találkozhatunk, de a közönségtalálkozók mellett lesznek még filmklubok és kerekasztal-beszélgetések is.

Ami a friss premiereket illeti, többek között látható lesz a Semmi című dán thriller, a Szimpla Manus című magyar vígjáték, a Stasi - Állambiztonsági komisztérium című német romantikus drámai vígjáték, A sellő és a Napkirály című kosztümös film, valamint A Tölgy című dokumentumfilm, illetve egy másik dokumentumfilm, mely a világhírű olasz zeneszerző, Ennio Morricone életművét mutatja be, és melyhez kötődően Balázs Ádám filmzeneszerzővel egy kerekasztal-beszélgetésben is részt vehetünk.

Stasi - Állambiztonsági komisztérium

Emellett a kínálatban megtalálható a DC legújabb szuperhősfilmje, a Black Adam, a Krokodili című családi film, melyben az Oscar-díjas Javier Bardemet láthatjuk, a Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar-jelölt rendezőjének, David O. Russellnek a legújabb romantikus bűnügyi története, az Amszterdam, valamint az idei év egyik nagy horrorsikere, a Mosolyogj is. De ez utóbbi mellett is lesznek még zsánerfilmek a kínálatban, hiszen a Démoni fényre és az Ikerre is kedvezményesen válthattok jegyet. Ami a magyar filmeket illeti, a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósult Toldi, valamint a Blokád is terítéken lesz, ahogy a Budapesten forgatott Mrs. Harris Párizsba megy, illetve a Kerekes Vica főszereplésével készített nemzetközi produkció, a Hétköznapi kudarcok is.

2D-s jegyár: 1100 Ft
3D-s és az IMAX 3D-s jegyár: 1300 Ft (plusz a 3D-szemüveg ára)
4DX-termekben (környezeti hatásokat, így a mozgást, illatokat, illetve akár az esőt vagy havat is imitáló terem) a 2D-s vetítések: 2100 Ft
4DX-termekben a 3D-s vetítések: 2350 Ft (plusz a 3D-szemüveg ára) 
270°-ban vetítő ScreenX-moziélmény: 1650 Ft
2D VIP-jegyek (korlátlan étel- és italfogyasztással): 6950 Ft 
3D VIP-jegyek (korlátlan étel- és italfogyasztással): 7250 Ft (plusz a 3D-szemüveg ára)

„A Filmünneppel egy olyan mozis év zárásához közelítünk, amit főként a pandémia alatti filmgyártás elmaradása és a bemutatók elhalasztásai befolyásoltak. A jegyeladási számok már közelítenek a 2019-es referenciaszinthez, a nézők elkezdtek visszatalálni a mozikhoz. Novembertől egy olyan új időszámítás indul, ami egészen 2023-ig a hollywoodi nagy közönségsikerekről szól majd. Még idén érkezik a mozikba a Fekete Párduc 2., a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság vagy az Avatar: A víz útja. Jövőre pedig A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, a Shazam! Az istenek haragja, A kis hableány, az Indiana Jones 5, a Mission: Impossible – Leszámolás, 1. rész, a Marvelek, a Halálos iramban 10., az Oppenheimer vagy az Aquaman és az elveszett királyság várja a filmek szerelmeseit" – mondta Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója.

A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban október 31-én reggel indul, online a Cinema City weboldalán vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges. Jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Címlapképen: Szimpla Manus című film