Terry McAuliffe, a Domocratic National Committee (DNC) szóvivője elmondta, hogy a műsorszóró cég tervezett lépése inkább jellemző a Republikánus Párt egy szócsövére, mint egy legitim hírfórumra. A Sinclair vezetői már korábban is jelentős mértékben támogatták Bush kampányát, míg a Nightline című műsor április 30-i adását, melyben az amerikai hadsereg iraki áldozatai közül több száz nevet is beolvasott az ABC műsorvezetője, nem voltak hajlandók leadni.

Mark Hyman, a Sinclair részéről hétfőn elmondta, hogy mindenképpen műsorra tűzik a 42 perces film egészét, de legalábbis a részleteket belőle, melyet kiegészítő beszélgetés követ. Hyman továbbra is legitim hírműsorként értékeli a kezdeményezést.

"Azt felvetette-e valaki, hogy amikor egy autóba rejtett pokolgépről számolunk be Irakból, azzal jogtalanul támogatjuk a Kerry-kampányt? És azt, hogy a munkahelyek csökkenéséről szóló riportunk a Kerry-kampány része? Ezek a hírek. Mi pedig a híreket tesszük közzé. Ennyi.”

A film adásba kerülésének pontos időpontját még nem tudni. A Sinclair az ország tévécsatornáinak 23%-át birtokolja, legtöbbjük a Fox, a Warner Brothers illetve a UPN hálózat tagja, de az ABC, a CBS és az NBC is hozzájuk tartozik.

A műsor készítői Kerryt is meghívták, hogy vegyen részt a beszélgetésen.