Miközben az Egyesült Államokban a Netflix streaming szolgáltató égisze alatt indult hódító útjára Enyedi Ildikó Arany-Medve díjas, és a Legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt alkotása, a Variety értesülése szerint a Testről és lélekről a világ legnépesebb országának mozivásznaira is megtalálta az utat. Kínában a nemrég megalakult Nemzeti Művészmozik Szövetségének tagjai tűzik majd műsorukra, az első olyan külföldi filmként, amelynek jogait a Kínai Filmarchívum megvásárolta forgalmazásra.

Testről és lélekről: A természet csodái

Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy bár négy napja érkeztünk a fesztiválra, egy film sem volt még ránk olyan hatással, mint Enyedi Ildikó nagyjátékfilmes nagy visszatérése. A nyers valóság és a misztikum keveredése önmagában is izgalmas alap, a film ereje azonban mindenekelőtt az érzelmek fokozásában és az apró gesztusokban rejlik....Tovább a kritikához

A film bemutatását 2018 második felére tervezi a kínai forgalmazó, olyan külföldi filmek társaságában, mint a szintén Oscar-díjra jelölt Három óriásplakát Ebbing határában. A Testről és lélekről-t Kínában először 2017-ben, a Pekingi Filmfesztiválon vetítették.

Forrás: Variety