Glaser Eszter, Lovrity Anna Katalin és Papp Regina alapítók rajongói a színes mintáknak, az ízléses berendezési tárgyaknak és a kortárs művészetnek. Hiányérzetük támadt, amikor az itthoni puzzle felhozatallal találkoztak, így saját márkájukkal szeretnék bebizonyítani, hogy a kirakózás felnőttként is lehet élvezetes, és mintáik akár bekeretezett alkotásként is funkcionálhatnak otthon.

A Kirakós Budapest első művészei között Hárshegyi Vivien, Lovrity Anna Katalin és Orosz Judit MOME animációs filmrendezőnőket találjuk, akiknek a grafikái már elérhetőek a webshopban.

My Plant kirakós (Orosz Judit)

Lovrity Anna Katalin a 2017-es Berlinálén bemutatkozó Vulkánsziget című animációjából találhatunk grafikákat, míg Hárshegyi Vivien és Orosz Judit színes mintái kifejezetten projektnek készültek. A jelenlegi kollekcióban találunk színes absztrakt képet, bizarr hangulatú pillangós rajzot és növényimádó lányt is.

A repertoár folyamatosan bővül újabb alkotókkal és grafikákkal, a csapat nem titkolt célja, hogy külföldi művészeket is bevonjon a projektbe. A 300 darabos puzzle bevételéből az alkotók egyénileg részesülnek. A Kirakós Budapest Instagram-oldalán részletesebben is megismerhetőek a művészek és a jövőbeli értékesítési pontok.

borítókép: Vulkánsziget (Lovrity Anna Katalin)