A 2017. április 28-29-én a budapesti Toldi moziban zajló filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül: a Gobelins l’école de l’image, a La Poudriere és az EMCA Angouleme animációs iskolák legújabb hallgatói munkáival ismerkedhetünk meg. A külföldi filmek angol nyelven vagy angol felirattal lesznek vetítve.

Matthieu Gérard-Tulane: Amikor leszáll az éj

A MOME Animáció tanszéke több vetítési blokkal is jelenkezik. A MOME Anim Premier keretében a legfrissebb MA diplomamunkák mellett a tanszék inkubációs programjában megvalósult Kortárs Gyerekversek és Dalok második kiadását is megtekinthetjük, melyek kortárs magyar költők munkáit dolgozzák fel animációs technikákkal, az elmúlt években végzett hallgatók rendezésében.

A MOME Anim Friss az utóbbi évek vizsgafilmjeit mutatja be, míg a Filmnapok történetében első alkalommal sorra kerülő MOME Anim Trash vetítés a tanszéken készült, a széles nyilvánosság előtt soha be nem mutatott, ám izgalmas, újító munkákból válogat.

Hegyi Olivér: Oblomov

További újdonság, hogy az idén MOME Anim Grafix néven képregény és grafikai kiállítás és vásár is színesíti a programot: a fesztivál mindkét napján, 17 órától tekinthetők és vásárolhatók meg a tanszék hallgatóinak munkái, sőt az alkotókkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Ha mindez nem volna elég: a KISKAKAS programja ez alkalommal is egy igazán színes és izgalmas elemmel bővül. Az EURANIM fényfestés workshop nemzetközi diákcsapata egy teljes hétig dolgozik a MOME Ponton Openspace-ben Zádor Tamás (Kiégő Izzók) vezetésével. Munkájuk végeredményét, egy 10 perces, a Toldi Klubban elhelyezett installációra vetített fényfestés show-t április 28-án, péntek este 22:30 kezdettel mutatnak be. Ezt követően, 23 órától partival folytatódik az este a Toldi Klubban.

Wunder Judit: Kötelék

További információk és részletes program az esemény weboldalán, vagy Facebook oldalán.

Címlap: Orosz Judit - Imádom, imádom