A Malagai Filmfesztivállal együttműködésben megvalósuló vetítéssorozat Adán Aliaga és Álex Lora A negyedik királyság - A műanyagok királysága című filmjével kezdődik. A film a Sure We Can nevű, Ana Martinez baszk apáca által alapított műanyaggyűjtő üzemet mutatja be, ahová a hajléktalanok is betérhetnek, hogy néhány dollárért cserébe eladják az összegyűjtött hulladékot. A dokumentumfilm főszereplője, René elmeséli, hogy milyen élet zajlik ebben a különleges térben.

Francisco Marise A háborúhoz című dokumentfilmjében Andrés Rodríguezt, más néven Mandarria kubai veteránt ismerhetik meg a nézők, aki harminc évvel ezelőtti nicaraguai harcok emlékéből él.

Vad sodrás / Fotó: True/Flase Film Fest

A Baracoa című dokumentumfilm két fiú életébe enged betekintést, akik a kubai Pueblo Textilben élnek. Nyáron a falut körülvevő kietlen helyeken, a természet közepén játszadozva élnek, ám az elkerülhetetlen elválás nosztalgikus hangszínt ad a nyárnak. A filmet május 21-én vetítik. Május 28-án Nuria Ibánez Castaneda harmadik dokumentumfilmje, a Vad sodrás lesz látható. A film két mexikói halász, Omar és Chilo életét mutatja be, akik egy távoli és látszólag lakatlan helyen szomszédok, a Csendes-óceán partvidékén.

A dokumentumfilmek minden alkalommal este 8 órától lesznek elérhetők 48 órán keresztül a Cervantes Intézet Vimeo-csatornáján.
A filmek mellett egyéb ingyenes programokkal is várja a Cervantes Intézet az érdeklődőket. Május 11-én a mini gitár koncert sorozatban a Venti Chiavi Gitártrió műsorát lehet követni az intézet közösségi média felületén. 

Forrás: MTI

Címlapkép: Baracoa