A törökországi Balkán Panoráma Filmfesztiválon idén Magyarország díszvendégként vett részt és számos, a tavalyi évben bemutatott, nagy sikerű alkotással szerepelt a programban – az Így vagy tökéletes mellett A vizsga, Az ötödik pecsét, a Még kér a nép, az Örök tél, a Szerelem és a Szindbád is műsoron volt. Fekete Ernő a nemzetközi filmes kategória Yellow Umbrella díját kapta, amit a legjobb színésznek osztanak ki.

Az Így vagy tökéletes a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes világában játszódó romantikus vígjáték, amelyben Fekete Ernő a szépírással próbálkozó, kiégett reklámszakembert alakít. A zsémbes férfi egy általa megvetett, ezoterikus sikerkönyvszerzővel keveredik romantikus kalandokba, hogy beindítsa saját írói karrierjét, ám, ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezte.

Fekete Ernő, a budapesti Katona József Színház művésze több hazai filmprodukcióban szerepelt, illetve az ő hangján szólal meg számos népszerű külföldi sztár is magyarul. Az Így vagy tökéletes című filmben partnere Béres Márta, illetve feltűnik Trokán Nóra, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs, Lengyel Tamás és Hegedűs B. Géza is.

Béres Márta és Fekete Ernő

Fekete Ernő és Béres Márta kémiájáról így írtunk a kritikánkban: "Béres a természetességével és játékosságával, Fekete a szórakoztatóan előadott életuntsággal, és ami még nagyon fontos, a két karakter jellemhibáinak bátor kidomborításával elérik, hogy a szokványos romantikus komédiákra jellemző, a végére rózsaszín szűrőn át mutatott párkapcsolatokhoz képest  őszintébbnek hasson Tordai Kata és Somos András viszonya."

A Szupermodern Stúdió gyártásában készült Így vagy tökéletes-t a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2019-ben forgatták, de a pandémia miatt csak 2021 nyarán mutathatták be, producere Lajos Tamás és Köves Ábel volt. A film megtalálható a Filmio kínálatában.

Forrás: NFI